Tuesday, January 14, 2014

Set Untuk Mengatasi Masalah Senggugut

Anda selalu mengalami senggugut apabila hendak datang bulan? Senggugut sampai dua tiga hari? Sakit sampai tidak boleh buat apa-apa? Anda boleh atasi masalah senggugut dengan mengambil supplement daripada Shaklee.
Insyallah, masalah senggugut anda akan berkurangan.


3 Supplement yang dicadangkan :

1. B Complex


Vitamin B-complex khususnya vitamin B5 ( asid panthothenik ), B6 dan B12 telah terbukti menghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut.Vitamin B5 membantu mengurangkan rasa tertekan dan ianya diperlukan oleh kelenjar adrenal.Vitamin B6 membantu mengurangkan penyimpanan air, menambahkan aliran oksigen kepada organ wanita, juga membantu menstabilkan paras estrogen ke tahap normal.Vitamin B6 juga meringankan symptom-simptom fizikal dan mental termasuk kembung perut, pening, kerimasan dan perasaan marah-marah.Vitamin B12 membantu meringkankan tekanan, menghindar anemia dan ianya diperlukan untuk semua fungsi badan.

2. Ostematrix (Kalsium Magnesium)


Wanita yang mengambil calcium yang mencukupi dapat mengurangkan masalah senggugut..Sebelum haid bermula, PARAS BEKALAN KALSIUM AKAN MENURUN menyebabkan emosi tidak stabil dan lain-lain symptom senggugut. Oleh itu, pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan serta symptom-simptom yang lainSelain itu, wanita yang menghidap senggugut juga kekurangan Magnesium.

3. GLA Complex


Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.


Untuk mendapatkn produk tersebut dengan harga istimewa, bolehlah hubungi saya melalui:
fb: Aisyah Humairah
page Fb: Lavenda Shop

Gosip-Gosip