Tuesday, January 28, 2014

Daftar Ahli Shaklee Sekarang....

Nak jadi Ahli Shaklee?

* RM65 seumur Hidup
* Tanpa modal
* Di bimbing sepenuhnya cara marketing dgn FB
* Boleh mendapat income lebih 5 angka sebulan..

PM: https://www.facebook.com/nyiurwangi
PAGE FB: https://www.facebook.com/pages/Lavenda-Shop/147483355457015

✿✿JANA INCOME DARI RUMAH TANPA MODAL!! ✿✿

SUCCESS BERSAMA BUSINESS SHAKLEE !! SEMUA ORG TAHU TENTANG KEHEBATAN SHAKLEE.. VITAMIN YANG SEMULAJADI SELAMAT DAN BERKESAN !

✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄

Adakah anda tercari-cari bisnes yang boleh anda buat dari rumah dengan pendapatan yang sangat LUMAYAN?

✘Gaji sedia ada tak mencukupi?
✘KOS Perbelanjaan semakin bertambah??
✘Menganngur tiada Pekerjaan
✘Suri Rumah yang mahu membuat side income??
✘Mencari bisness sampingan??
✘Mahu Bercuti Bersama Keluarga secara Percuma??
✘Membeli HARTA seperti rumah dan Kereta dengan tajaan??

❥❥BUSINESS TANPA MODAL !!❥❥

Tak perlu tinggalkan anak, tak perlu keluar malam dan tak perlu paksa orang join..hanya jual produk secara online melalui fb dan blog?

❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥❥

Saya Noor Aisyah
Pengedar sah Shaklee : ID No: 1096905

Jom fokus membuat bisnes Shaklee... Apa yg Shaklee tawarkan yg saya dah merasainya?

✔ Kesihatan ..Alhamdulillah..health is wealth

✔Side income-bulan2 cash bonus dari dua angka ke 3 angka kemudian naik ke 4 angka dan sehingga stabil di 5 angka.Alhamdulillah... ...InsyaAllah... nothing is impossible

✔Peluang bekerja dari rumah (dari sekadar part time, sekarang dah buat fulltime..hanya dari RUMAH)

✔Rangkaian produk yg berkualiti dan BEST (dari basic vitamin, anti aging,skincare,household..semuanya mesra alam)

✔ Rakan alam maya dan realiti yg marvellous seluruh malaysia.. bertuah terpilih bersama you all..networking sosial yg best.. a thousand fibers connect us

✔ benefit2 lain- percutian free dan bonus2 sampingan....

==============================================================================================

Kelebihan menjadi ahli dan menjana pendapatan bersama Shaklee bersama Group saya:

♚ kelas disediakan kepada yang serious ingin memulakan perniagaan
♚ kelas yang SANGAT "family & baby friendly" - boleh bawak hubby & baby join sekali ketika hadir kelas/taklimat
♚ boleh mendapat akses kepada group FB tertutup yang dikhaskan untuk members sahaja
♚ dalam group tu akan diberikan tunjuk ajar bagaimana hendak memulakan perniagaan, kaedah marketing online, rahsia2 untuk berjaya dalam biz online, info dan cara pengambilan supplement dengan betul, aspek teknikal dalam mengendalikan blog biz dan macam2 lagi
♚ tidak memerlukan modal yang tinggi, yuran pendaftaran adalah serendah RM65 sahaja

✹✹KENALI SHAKLEE✹✹

Disebabkan kesedaran terhadap keperluan supplemen natural, ditambah pula dengan kesan pencemaran yang memberi impak kepada kesihatan, ramai memilih Shaklee sebagai makanan tambahan (sila fahami supplement Shaklee adalah makanan tambahan, bukan makanan utama, bermakna tabiat pemakanan sihat harus dijaga). Suplemen Shaklee sudah dikenali sejak lebih 50 tahun dahulu kerana perbezaannya berbanding suplemen lain.

Ini kerana, Shaklee adalah:

SEMULAJADI, bukan sintetik.
Menjalani proses SEMULAJADI, bukan organik.
Keperluan badan SEMULAJADI, bukan ubat atau bahan yang berasaskan hormon atau dadah.
Badan kita dibina oleh vitamin, mineral dan bahan-bahan seperti protein, karbohidrat dan sebagainya. Apa yang kita dapat dari makanan yang kita makan adalah VITAMIN, MINERAL dan bahan2 tersebut, hakikatnya banyak benda yang kita masukkan ke dalam mulut adalah HAMPAS… belum masuk lagi bahan-bahan KIMIA BUATAN yang memberi kesan kepada kesihatan.

Tahukah anda bahawa buah epal yang didapati di pasar dan pasaraya telah kehilangan lebih 50% nilai nutrisinya dari proses menuai hinggalah pembungkusan, sebelum sampai kepada kita? Belum termasuk bahan-bahan kimia yang disembur ke atas kulit epal agar tahan lama, nampak cantik dan tetap terpelihara.

Kerana itulah kita memerlukan sokongan dari supplement, tanpa mengabaikan keperluan untuk makan makanan berkhasiat dan berzat. Tambahan pula, gaya hidup masakini yang stress boleh mengganggu penyerapan nutrien oleh tubuh. Dan kebanyakan yang kita makan hanya jadi hampas sahaja…

Kanak-kanak, pelajar, ibu hamil dan menyusu, mereka yang ‘diet’, mereka yang bekerja keras (fizikal atau mental), warga tua, orang yang ingin sihat sentiasa… adalah antara golongan yang memerlukan supplement.

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee, atau pengedar sah dan mula menjana pendapatan sehingga 5-angka dengan Shaklee, daftarlah sekarang !!

SET RESDUNG/ALERGI

SET RESDUNG / ALERGI
++++++++++++++++++






Ada sesiapa kat sini yang mengalami masalah resdung? atau asma? Alergi ke kalau makan seafood kena gatal-gatal? saya ada cadangan supplement untuk uolls. Jom cuba ni...Dalam set tu ada 3 jenis.. iaitu Bcomlex, Alfafa, dan Vitamin C...Fungsi setiap supplement ni adalah :

B-complex
********
- B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi
- Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh.
- Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati
- Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.

Alfafa Complex
************
- Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri
- kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat ekzema, resdung, alergi dan geagata.
- Pengidap SLE tidak digalakkan mengambil Alfafa

Vitamin C
*********
- Bertindak sebagai anti-histamin, tanpa kita perlu mengalami side effect dari pengambilan drug anti-histamin
- Menstabilkan pengeluaran hisyamindalam badan.
- Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol
- Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage(fungsi sistem pertahanan badan, sel darah putih)
- Meningkatkan oksigenasi pada tisu-tisu dalam badan
- Meningkatkan penyembuhan tisu

Cepat halang resdung anda daripada melarat dan merebak. hubungi saya pada bila-bila masa.


===========
CARA ORDER 
===========
PM: https://www.facebook.com/nyiurwangi
PAGE FB: https://www.facebook.com/pages/Lavenda-Shop/147483355457015

Monday, January 27, 2014

JERAWAT? ARGHH!! SET SUPLEMEN KECANTIKAN SHAKLEE BOLEH MEMBANTU.

Jerawat merupakan satu fenomena biological yang terjadi pada kulit akibat dari masalah keradangan tisu pada bahagian tisu pada bahagian kelenjar minyak di kulit manusia. Ia biasanya terjadi pada bahgian kulit yang berminyak samada di kulit muka atau kulit badan.

Masalah ini kebanyakkan berlaku dikalangan remaja kerana pada usia remaja ,perubahan hormon berlaku.  Jika ia tidak dirawat, masalah ini berlarutan sehingga ke dewasa.

Meh saya memperkenalkan set jerawat /kulit shaklee. 

1) B-COMPLEX
-membantu untuk menaikkan seri muka, membantu untuk saraf yang baik dan untuk mood yang ceria (anti-stress)

2) VITA-C PLUS
- merupakan sejenis anti-oksidan yang mempu memelihara kulit daripada radikal bebas. Ia juga menggalakkan penghasilan kolagen semulajadi kelit dan membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat cahaya ultraviolet

3)VIA-E COMPLEX
-melindungi dan meneutralkan radikal bebas yang merosakkan sel-sel kulit
-memudarkan parut jerawat
-anti-penuaan terbaik
-membekalkan oksigen dan mempertingkatkan pemulihan

4) GLA
-terbaik untuk kecantikkan kulit wajah, rambut yang berkilat dan bersinar, kuku yang cantik, kulit badan yang sihat serta keselesaan perut pada ssetiap kali datang bulan
-ia juga membantu menstabilkan hormon bagi yang mengalami kitaran haid yang tidak konsisten
-amat sesuai untuk wanita yang ingin hamil

5) ESP
-mempertingkatkan pemulihan luka, mengurangkan parut, mencerah dan mencantikkan kulit serta memperbaiki & membina sel-sel baru

6) Carotomax
-membantu penglihatan yang lebih cerah
-mengandungi anti-oksidan yang kuat
-memulihara tisu kulit yang telah rosak akibat jerawat
-mengawal penghasilan sebum yang berlebihan serta melegakan kekeringan kulit dan gatal



===========
CARA ORDER
===========

PM FB: https://www.facebook.com/nyiurwangi
PAGE FB: LAVENDA SHOP



Wednesday, January 22, 2014

Baju Kurung Kinanti

Kurung Kinanti

price : RM190 free postage..ss add rm10 postage

Material : chiffon glitters
4-6 working days

SIZE :
===
S
Shoulder : 38CM
Bust : 92CM
Waist : 34-45"
Hip : 52"
Length (Top) : 90CM
Length(Skirt) : 105CM

M
Shoulder : 40CM
Bust : 96CM
Waist : 36-48"
Hip : 54"
Length (Top) : 90CM
Length(Skirt) : 105CM

L
Shoulder : 42CM
Bust : 102CM
Waist : 38-50"
Hip : 56"
Length (Top) : 90CM
Length(Skirt) : 105CM

XL
Shoulder : 44CM
Bust : 108CM
Waist : 40-52"
Hip : 58"
Length (Top) : 90CM
Length(Skirt) : 105CM.

Cara Order
===========
fb: https://www.facebook.com/nyiurwangi
page fb: Lavenda Shop








SET KURUS SHAKLEE


Photo: SET KURUS SHAKLEE
=============

Jom kita tengok, apa kebaikan dan apa yang Alfalfa dan Lecithin dapat bantu anda untuk kurangkan berat badan.


Lecithin Shaklee:
==========

# Sangat terkenal dalam membantu proses pelangsingan kerana ianya bertindak untuk memecahkan lemak degil seterusnya menghalang tubuh dari mengalami masalah obesiti. Pengambilan maksimum 6 biji sehari dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

 #  Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, membantu mengelmusikan lemak dan memetabolismekan lemak, menurunkan kolesterol & trigliserid dalam tubuh.
    Antara bonus lain yang akan anda dapat sekiranya setia dengan pengambilan 4000mg Lecithin sehari ialah menghasilkan rambut yang sihat cantik berkilat, kulit yang lembut gebu, dan mencegah eczema.

 # Bonus lagi untuk ibu menyusu yang mengambil Lecithin selain menguruskan badan ialah menghalang berlakunya 'clogged duct' . ' Clogged duct' akan membawa kepada masalah mastitis iaitu bengkak susu (saya sendiri mengalami bengkak susu yang kronik, cik B rase seperti nak pecah, contraction semasa nak deliver mampu saya tahan, tapi bengkak susu ini padahnya sehingga saya mengeluarkan airmata. Cuba bayangkan bagaimana seksanya kalau kena bengkak susu). Lecithin dapat membantu masalah mastitis dengan pengambilan yang berterusan.


Alfalfa Complex Shaklee :
===============
   - Merawat masalah sembelit
   - Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
   - Mencuci usus bagi menyahkan toksik dalam badan
   - Membantu melengkapkan zat & nutrien dalam pemakanan seseorang.
    -Membuang angin dalam badan. 
 

SET KURUS SHAKLEE
=============

Jom kita tengok, apa kebaikan dan apa yang Alfalfa dan Lecithin dapat bantu anda untuk kurangkan berat badan.


Lecithin Shaklee:

==========

# Sangat terkenal dalam membantu proses pelangsingan kerana ianya bertindak untuk memecahkan lemak degil seterusnya menghalang tubuh dari mengalami masalah obesiti. Pengambilan maksimum 6 biji sehari dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

# Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, membantu mengelmusikan lemak dan memetabolismekan lemak, menurunkan kolesterol & trigliserid dalam tubuh.
Antara bonus lain yang akan anda dapat sekiranya setia dengan pengambilan 4000mg Lecithin sehari ialah menghasilkan rambut yang sihat cantik berkilat, kulit yang lembut gebu, dan mencegah eczema.

# Bonus lagi untuk ibu menyusu yang mengambil Lecithin selain menguruskan badan ialah menghalang berlakunya 'clogged duct' . ' Clogged duct' akan membawa kepada masalah mastitis iaitu bengkak susu (saya sendiri mengalami bengkak susu yang kronik, cik B rase seperti nak pecah, contraction semasa nak deliver mampu saya tahan, tapi bengkak susu ini padahnya sehingga saya mengeluarkan airmata. Cuba bayangkan bagaimana seksanya kalau kena bengkak susu). Lecithin dapat membantu masalah mastitis dengan pengambilan yang berterusan.


Alfalfa Complex Shaklee :
===============
- Merawat masalah sembelit
- Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
- Mencuci usus bagi menyahkan toksik dalam badan
- Membantu melengkapkan zat & nutrien dalam pemakanan seseorang.
-Membuang angin dalam badan.




BERMINAT UNTUK DAPATKAN SET KURUS, SILA HUBUNGI SAYA MELALUI:
FB:  https://www.facebook.com/nyiurwangi
PAGE FB: Lavenda Shop

OMEGA GUARD UNTUk ANAK BIJAK DAN SIHAT

OMEGA GUARD bukan sahaja vitamin yang boleh dimakan oleh orang dewasa mahupun warga emas tetapi juga boleh diberi kepada kanak-kanak sejak dari umur 1 tahun ke atas. Pemakanan Omega Guard membantu otak kanak-kanak berkembang baik dan menjadikan mereka lebih fokus dalam pembelajaran serta membantu untuk masalah anak lambat membaca.


Kenapa Omega Guard boleh membantu kanak-kanak untuk mudah belajar?

Majoriti daripada otak adalah terdiri daripada lemak "baik" lemak yang dikenali sebagai asid lemak, dan majoriti ini asd lemak yang "baik" adalah Omega-3. Kajian telah menunjukkan bahawa diet yang kaya dengan Omega-3 boleh menyebabkan keupayaan pembelajaran meningkat, kemahiran menyelesaikan masalah, tumpuan, ingatan, dan komunikasi antara sel-sel. Omega-3 juga telah terbukti untuk membantu menggalakkan perasaan positif dan keseimbangan emosi, dan boleh membantu orang ramai mengekalkan keupayaan mental yang sihat seiring dengan peningkatan usia.

Disebabkan DHA mempengaruhi otak untuk terus berkembang, ia kini termasuk pemakanan yang diperlukan untuk kanak-kanak. Bukan sahaja bayi. Bukan sahaja kanak-kanak kecil tetapi juga kanak-kanak yang hampir remaja

Pada usia 5 tahun misalnya otak kanak-kanak telah berkembang dan maju pada kadar tidak seperti mana-mana masa lain dalam kitaran hayat manusia. Sel-sel di dalam otak, retina, jantung dan bahagian-bahagian lain dalam sistem saraf masih berkembang, jadi pengambilan DHA harian yang mencukupi adalah penting.




Bagaimana Omega Guard boleh membantu kanak-kanak untuk mudah belajar?

Dalam otak terdapat satu sel yang dinamakan neuron.Neuron adalah sel-sel yang menghantar mesej di seluruh otak dan ke bahagian badan yang lain. Membran ( atau dinding ) di sekitar neuron ini terdiri daripada lemak " baik". Bagi membolehkan neuron untuk berkomunikasi dengan betul, membran ini perlu fleksibel untuk membolehkan molekul penting untuk melaluinya. Beberapa faktor, termasuk umur dan diet yang tinggi kolesterol dan lemak tepu, boleh menyebabkan membran ini untuk mengeraskan dan kurang lembut. Ketegangan ini tidak membenarkan molekul yang diperlukan untuk tembus melalui neuron dengan betul dan boleh menyebabkan ketidakseimbangan mood,kesukaran dalam pembelajaran, sukar mengingati maklumat, dan penurunan lain dalam fungsi otak.

Milk Booster

SUSU BADAN DAH MERUDUM?? -->>>>
NAK BANYAKKAN SUSU BADAN CARA SIHAT?
BARU BERSALIN TAPI SUSU SIKIT?
Dah buat macam-macam tapi hasilnya sama je..
DAPATKAN SET BAJET MILK BOOSTER OFFER!!!

✿ALFALFA & Energizing Soy Protein✿

ANDA JUGA AKAN LIHAT PERUBAHAN:
✔ Kulit berseri dan anjal
✔ Pemberi tenaga segera
✔ Memulihkan Pigmentasi 
✔ Susu lebih pekat berkrim,anak anda mudah kenyang

✿Selain sebagai MILK BOOSTER, SET INI:

☑ Bertindak seperti KACIP FATIMAH kepada wanita
☑ Menghangatkan hubungan suami isteri 
☑ Merawat gangguan pencernaan
☑ Mengawal kolestrol dalam darah
☑ Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
☑ Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
☑ Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
☑ Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
☑ Mengurangkan simptom menopous
☑ Merawat masalah sembelit
☑ Menyahkan toksik dalam tubuh
☑ Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
☑ Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
☑ Membantu masalah penghadaman
☑ Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

✿SYARAT YANG PERLU DIIKUTI-KONSEP ASAS PENYUSUAN✿

☑ Tingkatkan sesi perahan atau kerapkan penyusuan direct kepada bayi (setiap 2-3 jam)
☑ Minum air mencukupi sekurang-kurangnya 3 Liter sehari
☑ Pastikan makan makanan yang seimbang

=========
CARA ORDER
=========

1. SMS/WHATSAPP "OFFER MB" ke 012-9372050 atau

2. PM di FB Vitamins Store : KLIK : http://bit.ly/PMVitaminsStore atau

3. email ke iedaz38@yahoo.comSUSU BADAN DAH MERUDUM?? -->>>>
NAK BANYAKKAN SUSU BADAN CARA SIHAT?
BARU BERSALIN TAPI SUSU SIKIT?
Dah buat macam-macam tapi hasilnya sama je..
DAPATKAN SET BAJET MILK BOOSTER OFFER!!!

✿ALFALFA & Energizing Soy Protein✿
ANDA JUGA AKAN LIHAT PERUBAHAN:
✔ Kulit berseri dan anjal
✔ Pemberi tenaga segera
✔ Memulihkan Pigmentasi
✔ Susu lebih pekat berkrim,anak anda mudah kenyang

✿Selain sebagai MILK BOOSTER, SET INI:
☑ Bertindak seperti KACIP FATIMAH kepada wanita
☑ Menghangatkan hubungan suami isteri
☑ Merawat gangguan pencernaan
☑ Mengawal kolestrol dalam darah
☑ Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
☑ Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
☑ Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
☑ Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
☑ Mengurangkan simptom menopous
☑ Merawat masalah sembelit
☑ Menyahkan toksik dalam tubuh
☑ Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
☑ Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
☑ Membantu masalah penghadaman
☑ Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

✿SYARAT YANG PERLU DIIKUTI-KONSEP ASAS PENYUSUAN✿
☑ Tingkatkan sesi perahan atau kerapkan penyusuan direct kepada bayi (setiap 2-3 jam)
☑ Minum air mencukupi sekurang-kurangnya 3 Liter sehari
☑ Pastikan makan makanan yang seimbang

BERMINAT UNTUK DAPATKAN SET MILK BOOSTER, SILA HUNBUNGI SAYA MELALUI:
FB: https://www.facebook.com/nyiurwangi
PAGE FB: LAVENDA SHOP

Tuesday, January 21, 2014

SET PANTANG ATAU NAMA LAIN SET BERSALIN


Zinc Complex : Untuk mempercepatkan pemulihan luka selepas bersalin samaada bersalin secara normal atau tidak. Ia melibatkan penyembuhan dalaman dan luaran. Selain itu, ia dapat mengurangkan masalah keguguran rambut.

Vita-C : Ia dapat memperbaiki sistem pendarahan. Kombinasi vita-c dan zinc dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman dan memcantikkan kesan luka luaran. Maksudnya dapat memudarkan kesan parut walaupon di muka. Vita-c ini berfungsi untuk meningkatkan sistem imun yang  amat penting untuk wanita terutamanya yang berada dalam pantang.

Vita-Lea : Ia adalah multivitami yang amat diperlukan oleh wanita berpantang. Ini kerana vita-lea dapat membekalkan 28 jenis minerla dan zat yang diperlukan oleh tubuh. Selepas bersalin, wanita itu akan kehilangan banyak darah dan kurang bertenaga.  So, vita-lea yang mempunyai zat besi dapat memberi kecerdasan kepada wanita berpantang.

B-complex: Ia mengandungi 8 jenis vitamin B diamna ia berfungsi untuk melawan kemurungan dan stress. Kemurungan yang teruk pada wanita selepas bersalin amat berbahaya dan boleh menyebabkan wanita itu " meroyan". zdi samping itu, B-complex bertindak memberikan tenaga kepada wanita berpantang.

Ostematrix: Ia dapat menolong dalam proses penghadaman dan juga sembelit. Sembelit adalah amat perit dan lebih-lebih lagi kepada wanita selepas bersalin. Penggunaan ostematrix semasa mengandung dapat membekalkan kalsium yang mencukupi kepada si ibu. Selepas bersalin, si bayi akan menarik keluar simpanan kalsium ibu dan tan kalsium yang mencukupnya untuk topup, osteoporosis akan lebih cepat berlaku.

Esp: Ini adalah minuman protein yang membantu mengautkan kembali otot yang kendur atau mengelebeh.
Esp juga memainkan peranan dalam penghasilan susu yang banyak dan juga berkualiti.

Kepada yang ingin mendapatkan set bersalin/ set pantang dengan harga istimewa, sila hubungi saya melalui:

fb: aisyah hmairah
Page fb: Lavenda Shop



Monday, January 20, 2014

Vitamin C Terbaik.. LIke Shaklee


Tahukah anda, vitamin c dikenali sebagaim ascorbic acid iaitu vitamin larut dalam air.
Manusia seperti kita tidak dapat menghasilkan ascorbic acid dan perlu mengambilan vitamin c melalui pemakanan.

Di dalam badan kita, vitamin C berfungsi sebagai kofaktor penting dalam banyak tindak balas enzim, contohnya, dalam biosintesis kolagen, carnitine, dan catecholamines, dan sebagai antioksida

Kajian  menunjukkan bahawa pengambilan yang lebih tinggi vitamin C sama ada daripada diet atau makanan tambahan yang berkaitan akan mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular (CVDs), termasuk penyakit jantung koronari dan strok.

Fungsi

Vitamin C adalah ejen pengurangan , bermakna ia mudah mendermakan elektron untuk molekul penerima. Berkaitan dengan pengurangan pengoksidaan-( redoks ), dua fungsi utama vitamin C adalah sebagai antioksidan dan sebagai kofaktor enzim.

Vitamin C adalah larut air ,bukan enzim antioksidan yang utama  dalam plasma dan tisu. Walaupun dalam jumlah yang kecil vitamin C boleh melindungi molekul yang amat diperlukan dalam badan, seperti protein , lipid (lemak) , karbohidrat, dan asid nukleik (DNA dan RNA) , dari kerosakan oleh radikal bebas dan spesies oksigen reaktif (ROS ) yang dihasilkan semasa metabolisme normal , oleh sel-sel imun aktif, dan melalui pendedahan kepada toksin dan bahan cemar (contohnya, ubat kemoterapi tertentu dan asap rokok) . Vitamin C juga mengambil bahagian dalam kitar semula redoks dari lain antioksidan penting , contohnya , vitamin C diketahui menjana semula vitamin E dari bentuk teroksida .

Peranan Vitamin C sebagai kofaktor yang juga berkaitan dengan potensi redoks itu. Dengan mengekalkan dalam bentuk logam enzim- terikat   , vitamin C membantu menggabungkan fungsi oxsida dalam sintesis beberapa biomolekul kritikal . Gejala kekurangan vitamin C , seperti penyembuhan luka miskin dan kelesuan, hasil daripada kemerosotan nilai tindak balas enzim dan kolagen tidak mencukupi, carnitine , dan sintesis catecholamine . Kajian juga menunjukkan bahawa vitamin C juga terlibat dalam metabolisme kolesterol kepada asid hempedu , yang mungkin mempunyai implikasi dalam paras kolesterol darah dan kejadian batu karang.

Akhir sekali , vitamin C meningkatkan kebolehdapatan biologi zat besi daripada makanan dengan meningkatkan penyerapan usus besi .

Untuk mendapatkan Vita-c shaklee dengan harga istimewa, sila hubungi saya melalui:
fb: aisyah humairah
page fb: Lavenda shop

OsteMatrix bukan sekadar Kalsium

Sambil2 belek fb, meh kite tgk kelebihan ostematrix.  Alhamdulillah, setakat ni dah ramai menggunakan ostematrix. Bukan unruk sakit sendi shaja, ostematrix juga boleh membantu untuk sakit lain lg.

Ostematrix ni mempunyai banyak fungsi penting yang baik untuk badan kita. Lelaki mahupun perempuan boleh mengamalkan. Antaranya:
- menguatkan tulang,kuku, gigi & sistem saraf
- membantu mengatasi kekejangan & kebas-kebas
-membantu menggurangkan tekanan/ stress
-membantu meringankan kesakitan ketika datang haid
- membantu mengurangkan hiperaktiviti & masalah perut
- membantu atlet sukan membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh
- bertindak sebagai milkbooster bagi ibu menyusu


Berminat untuk dapatkan ostematrix dengan harga lumayan, sila hubungi saya melalui:
fb: aisyah humairah
page fb: lavenda shop


Cari duit dari rumah

Ajukan kepada sesiapa saja, pasti semuanya setuju jika diwujudkan pejabat sendiri di rumah. Boleh dikatakan ia impian setiap manusia kerana logiknya, kita akan berasa selesa dan santai untuk bekerja di rumah. Abaikan rasa malas, memilih untuk tidur ataupun unsur negatif lain, apa yang penting kerja dari rumah.

Ia bukan budaya luar biasa khususnya di negara maju. Konsep bekerja dari rumah atau Small Office Home Office (SOHO) bukan perkara asing malah semakin diterima masyarakat.

Seiring dengan kemajuan dan kecekapan teknologi komunikasi dan maklumat (IT), semakin ramai individu khususnya yang celik IT mencuri peluang untuk bina kerjaya idaman dan mempunyai pejabat sendiri.

Macam saya, saya menjadi ahli shaklee. Alang-alang menjadi ahli, tak salah kalau kita promote kepada kawan. Saya sendiri mengamalkan pengambilan produk shaklee. Itu membuatkan saya lebih yakin dengan produk shaklee. Punya la bayar broadband mahal, xkan nak buat hiasan je. Sebelum ni pakai broadband semata-mata nak bermukabuku. So, sambil berfacebook, saya ambil la peluang untuk promote barang shaklee. Alhamdulillah, rezeki ada dimana-mana sahaja. Lepas la bayar broadband, bil air dan elektrik, siap ada balance lagi.

Dimana ada usaha, pasti ada kejayaan dan jangan cepat melatah. Alhamdulillah en hunsbnd pun join sekali setelah lihat hasilnya. Kita lagi la syok ada geng.

So kepada sesiapa yang ingin mencari duit sampingan, boleh la join shaklee.Tidak tahu cara untuk mendaftar? Jangan risau, saya akan membantu anda. Anda boleh la hubungi saya melalui:

Fb:  aisyah humairah
Page fb: lavenda shop



Sunday, January 19, 2014

Tiada lagi masalah keputihan

Macam tak percaya Alfalfa boleh menyelesaikan masalah wanita bak kata lain masalah keputihan. Saya sendiri mengamalkan Alfalfa dan memang betul masalah keputihan hilang. Dulu kan main nak beli jamu semata-mata nak merawat keputihan.Alhamdulillah setelah mengamalkan Afalfa selama seminggu masalah keputihan tiada lagi.

Baru-baru je ada customer share testimoni yang magatakan masalah keputihan dapat ditangani selepas mengambil Alfalfa shaklee.  Bukan setakat tu je, dia nak up lagi untuk mengambil set kesuburan. Ini membuktikan ,dia memang yakin dengan produk shaklee.

 Anda bila lg?? Jangan biarkan masalah keputihan bertambah teruk. 

Untuk mendapat Afalfa dengan harga istimewa, hubungi saya melalui:

fb: aisyah humairah
page fb: lavenda shop


Friday, January 17, 2014

TRIPPLE BOOSTER DENGAN MULTI VITAMIN SHAKLEE


Selepas 40 hari susu kering? Anak kurang berminat pada susu botol? Jangan risau. Shaklee dapat menolong anda untuk mendapatkan 3x ganda penghasilan susu.

Sesetangah bayi tidak gemar pada susu formula dan anda perlu bekerja. Pengahasilan susu yang banyak membolehkan anda menyimpan susu yang dipam. Susu tersebut perlu disimpan di tempat yang sejuk. So anda boleh membekalkan anak anda dengan susu badan dan anda juga boleh pergi bekerja. Settle masalah hanya SET TRIPPLE BOOSTER SAHKLEE.

BERMINAT UNTUK DAPATKAN TRIPLE BOOSTER SHAKLEE, PM SAYA UNTUK HARGA ISTIMEWA MELALUI:

FB: AISYAH HUMAIRAH
PAGE FB: LAVENDA SHOP


1001 KEBAIKAN ESP SHAKLEE

Ramai tertanya-tanya apa kebaikan esp shaklee? apa yang baik untuk badan kita? Sesuai untuk lelaki ke tidak? ni jawapannya.

Esp sangat semua untuk semua orang samada lelaki mahupun perempuan. Lelaki juga perlu menjaga kesihatan badan. Badan yang sihat membuatkn kita lebih bersemangat untuk bekerja. Kalau sakit sana sini, nak kerja pon malas. 

Terdapat beberapa kebaikan esp untuk kita. Moh la kita intai-intai apa kelebihan esp.


BAJU TUNANG / KENDURI / RAYA



Masih mencari baju tunang? kenduri? Saya ada menjual baju yang sesuai untuk majlis tunang , kenduri mahu pon raya. Terdapat 4 jenis saiz dan pelbagai warna yang menarik.

 PRICE : RM190 FREE POSTAGE SEMENANJUNG..SABAH SRWK ADD RM10
MATERIAL :CHIFFON FULL LINING
SIZE :
===
S
Shoulder : 38CM, Bust : 92CM, Waist : 34-45", Hip : 52", Length (Top) : 90CM
Length(Skirt) : 105CM
M
Shoulder : 40CM, Bust : 96CM,Waist : 36-48", Hip : 54", Length (Top) : 90CM
Length(Skirt) : 105CM
L
Shoulder : 42CM, Bust : 102CM, Waist : 38-50" ,Hip : 56", Length (Top) : 90CM
Length(Skirt) : 105CM
XL
Shoulder : 44CM , Bust : 108CM , Waist : 40-52", Hip : 58", Length (Top) : 90CM


















YANG BERMINAT, BOLEH HUBUNGI SAYA MELALUI:
FB: AISYAH HUMAIRAH ( https://www.facebook.com/nyiurwangi )
PAGE FB: LAVENDA SHOP 


TESTIMONI SET KURUS

Sambil-sambil baring menonton tv, xsalah kalau baca testimoni ni kejap. 4kg tu turun.Anda masih ragu-ragu lagi? Sudah ramai pengguna yang menggunakan set slimming. Alhamdllah setakat ni semua happy selepas mengambil set slimming.



YANG BERMINAT UNTUK DAPATKAN SET SLIMMING DENGAN HARGA ISTIMEWA, SILA HUBUNGI SAYA MELALUI:

FB: AISYAH HUMAIRAH
pAGE FB: LAVENDA SHOP

Thursday, January 16, 2014

TESTIMONI OSTEMATRIX

Apa kata kite rehat minda sambil baca testimoni pengguna yang telah menggunakan ostematrix. Xrugi untuk menambah pengetahuan.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BERMINAT UNTUK DAPAT OSTEMATRIX DENGAN HARGA ISTIMEWA, BOLEHLAH HUBUNGI SAYA MELALUI:
FB: AISYAH HUMAIRAH
PAGE FB: LAVENDA SHOP

Ostematrix



Perbezaan ostematrik dengan kalsium yang lain

Anda pernah dengar pasal Ostematrix? yang pernah dengar tu bagus la. Bagi yang belum pernah dengar, mesti nak tahu apa itu Ostematrix. Meh saya perkenalkan pada anda semua.

Ostematrix adalah suplemen yang membekalkan KALSIUM, MAGNESIUM, dan VITAMIN D untuk badan kita.

 Ramai yang menganggap pil suplemen adalah sama. Anda silap. Ada sesetengah pil suplemen yang mempunyai gabungan vitamin. Contohnya, Ostematrix.  Gabungan kalsium dengan vitamin D, membuatkan tulang dan gigi menjadi lebit kuat. Kekurangan kalsium menyebabkan tulang menjadi lebih raput dan gigi menjadi cepat rosak.

Selain dari untuk tulang dan gigi, kalsium berfungsi untuk:
  • mengekalkan tekanan darah yang normal
  • membantu pengecutan otot dan saraf
  • membantu mengurangkan sidrom PMS seperti kekejangan, kembung, moody. sesuai bagi wanita  yang selalu berhadapan masalah apabila datang haid

Yang berminat untuk dapatkan Ostematrix dengan harga istimewa, boleh hubungi sy melalui:
fb: Aisyah Humairah
Page Fb: Lavenda Shop



Tuesday, January 14, 2014

Set Untuk Mengatasi Masalah Senggugut





Anda selalu mengalami senggugut apabila hendak datang bulan? Senggugut sampai dua tiga hari? Sakit sampai tidak boleh buat apa-apa? Anda boleh atasi masalah senggugut dengan mengambil supplement daripada Shaklee.
Insyallah, masalah senggugut anda akan berkurangan.


3 Supplement yang dicadangkan :

1. B Complex


Vitamin B-complex khususnya vitamin B5 ( asid panthothenik ), B6 dan B12 telah terbukti menghasilkan kesan terbaik ke atas senggugut.Vitamin B5 membantu mengurangkan rasa tertekan dan ianya diperlukan oleh kelenjar adrenal.Vitamin B6 membantu mengurangkan penyimpanan air, menambahkan aliran oksigen kepada organ wanita, juga membantu menstabilkan paras estrogen ke tahap normal.Vitamin B6 juga meringankan symptom-simptom fizikal dan mental termasuk kembung perut, pening, kerimasan dan perasaan marah-marah.Vitamin B12 membantu meringkankan tekanan, menghindar anemia dan ianya diperlukan untuk semua fungsi badan.

2. Ostematrix (Kalsium Magnesium)


Wanita yang mengambil calcium yang mencukupi dapat mengurangkan masalah senggugut..Sebelum haid bermula, PARAS BEKALAN KALSIUM AKAN MENURUN menyebabkan emosi tidak stabil dan lain-lain symptom senggugut. Oleh itu, pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan serta symptom-simptom yang lainSelain itu, wanita yang menghidap senggugut juga kekurangan Magnesium.

3. GLA Complex


Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.


Untuk mendapatkn produk tersebut dengan harga istimewa, bolehlah hubungi saya melalui:
fb: Aisyah Humairah
page Fb: Lavenda Shop

Monday, January 13, 2014

TESTIMONI SET KECANTIKAN SHAKLEE










Penangan selepas menggunakan set kecantikan kulit shaklee

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Selepas 2 minggu mengamalkan set kecantikan shaklee, muka semakin glowing dan juga flawless. Bekas jerawat pon kurang

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cik Munirah baru menggunakan set kecantikan  selama sebulan. Perubahan yang ketara yang berlaku adalah pori2 muka semakin mengecil, white-head dan black -head semakin berkurang pada bahagian t-zone, kulit muka semakin licin dan juga lembut.
Tu baru sebulan menggunakan set kecantikkan dah banyak kesan positif. 



BAGI YANG INGIN MENDAPATKAN SET KECANTIKAN DENGAN HARGA ISTIMEWA, SILA PM SY MELALUI:
FB: Aisyah Humairah @
page fb: Lavenda Shop

SHAKLEE RETAIL PRICE LIST

SHAKLEE RETAIL PRICE LIST



UNTUK MENDAPATKAN VITAMIN SHAKLEE, ANDA BOLEH MERUJUK KEPADA SENARAI HARGA RUNCIT UNTUK SEMENANJUNG , SABAH & SERAWAK.

UNTUK MENDAPATKAN HARGA ISTIMEWA, BOLEH HUBUNGI SY MELALUI:
FB : Aisyah Humairah
Pages fb : Lavenda Shop

B COMPLEX

 Hari ni kite tangok pasal vitamin b. Kita mesti nak tahu ape kelebihan vitamin B or b-complex shaklee. Badan yang sihat memerlukan vitamin yang mencukupi termasuklah vitamin b.

Jom kita kenal sama B-complex



Profil vitamin B-Complex Shaklee
  • Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan yang sangat tinggi dan berkualiti
  • Ini adalah kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
  • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% dan asid folik
  • Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin b-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
  • Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh
  • Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui pencernaan.
  • Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari
Kepentingan vitamin B-Complex
1. Menukar makanan kepada tenaga
  • Membantu penghadaman
  • Membantu menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga, dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan / kelesuan
2. Melawan tekanan
  • Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
3. Membantu tumbesaran
  • menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak2
  • membantu pembinaan DNA dan sel2 baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
4. Rambut beruban dan gugur
  • membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban
  • mengekalkan kesihatan rambut
5. Baik untuk mata
  • mengurangkan masalah keletihan mata
  • mencegah katarak
  • meningkatkan kualiti penglihatan
  • perkasakan memori dan daya pemerhatian serta fokus
6. Mencegah anemia
  • membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi
  • merangsang sirkulasi darah dalam tubuh
  • merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular
  • merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah2, mabuk darat atau laut
7. Meredakan senggugut
  • baik untuk masalah senggugut (PMS),
  • meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
8. Mencegah perlcche
  • dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis)
  • mencegah jangkitan lidah (glossitis)
  • nafas berbau
9. Detoksifikasi
  • meredakan alahan
Cara memilih vitamin B-Complex yang terbaik
  • mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  • harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin
  • pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, b3 dan B12 tidak terlalu besar
  • elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)
Extra Note

Jangan risau kalau urin jadi kuning selepas pengambilan b-complex shaklee?
  • ini merupakan situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut dan ia mengandungi elemen kekuningan
  • pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke semasa

YANG BERMINAT UNTUK DAPATKAN B-COMPLEX SHAKLEE, BOLEH LAH CONTACT SY MELALUI:
  • FB: Aisyah Humairah
  • FB PAGE: Lavenda Shop

Gosip-Gosip