Tuesday, January 21, 2014

SET PANTANG ATAU NAMA LAIN SET BERSALIN


Zinc Complex : Untuk mempercepatkan pemulihan luka selepas bersalin samaada bersalin secara normal atau tidak. Ia melibatkan penyembuhan dalaman dan luaran. Selain itu, ia dapat mengurangkan masalah keguguran rambut.

Vita-C : Ia dapat memperbaiki sistem pendarahan. Kombinasi vita-c dan zinc dapat membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman dan memcantikkan kesan luka luaran. Maksudnya dapat memudarkan kesan parut walaupon di muka. Vita-c ini berfungsi untuk meningkatkan sistem imun yang  amat penting untuk wanita terutamanya yang berada dalam pantang.

Vita-Lea : Ia adalah multivitami yang amat diperlukan oleh wanita berpantang. Ini kerana vita-lea dapat membekalkan 28 jenis minerla dan zat yang diperlukan oleh tubuh. Selepas bersalin, wanita itu akan kehilangan banyak darah dan kurang bertenaga.  So, vita-lea yang mempunyai zat besi dapat memberi kecerdasan kepada wanita berpantang.

B-complex: Ia mengandungi 8 jenis vitamin B diamna ia berfungsi untuk melawan kemurungan dan stress. Kemurungan yang teruk pada wanita selepas bersalin amat berbahaya dan boleh menyebabkan wanita itu " meroyan". zdi samping itu, B-complex bertindak memberikan tenaga kepada wanita berpantang.

Ostematrix: Ia dapat menolong dalam proses penghadaman dan juga sembelit. Sembelit adalah amat perit dan lebih-lebih lagi kepada wanita selepas bersalin. Penggunaan ostematrix semasa mengandung dapat membekalkan kalsium yang mencukupi kepada si ibu. Selepas bersalin, si bayi akan menarik keluar simpanan kalsium ibu dan tan kalsium yang mencukupnya untuk topup, osteoporosis akan lebih cepat berlaku.

Esp: Ini adalah minuman protein yang membantu mengautkan kembali otot yang kendur atau mengelebeh.
Esp juga memainkan peranan dalam penghasilan susu yang banyak dan juga berkualiti.

Kepada yang ingin mendapatkan set bersalin/ set pantang dengan harga istimewa, sila hubungi saya melalui:

fb: aisyah hmairah
Page fb: Lavenda ShopGosip-Gosip