Thursday, February 13, 2014

Set paling Berkesan Untuk Pesakit Gout


 
Salam kenal anda semua.

Ramai yang bertanya set untuk ibu bapa yang mengalami masalah gout.

Penyakit Gout ialah salah satu bentuk artritis yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki. Istilah "gout" berasal daripada perkataan bahasa Latin, "gutta" yang bermakna 'setitis', disebabkan kepercayaan ketika itu bahawa gout diakibatkan oleh titis humor-humor yang mengerikan dan yang mungkin berkait dengan ketul-ketul mendapan urat.

Ciri wajib:

Pesakit-pesakit yang menghidap gout mengalami peningkatan aras asid urik atau masalah penyingkiran asid urik, atau gabungan kedua-duanya sekali. Sila lihat: Metabolisme asid urik
Aras asid urik yang tinggi dikaitkan dengan usia, obesiti, Hiperlipidemia Jenis IV, kencing manis, penyakit jantung iskemia, dan darah tinggi.

Tanda dan Gejala

Gambaran klasik tentang gout ialah sakit yang melampau serta mengejut, bengkak, kemerahan, dan kehangatan, serta kekakuan pada sendi.

Pesakit mungkin juga mengalami demam gred rendah, dan biasanya menghadapi dua sumber kesakitan.

Hablur-hablur dalam sendi mengakibatkan sakit keterlaluan ketika kawasan yang terjejas digerak.

Keradangan tisu-tisu di sekeliling sendi juga mengakibatkan kulit menjadi bengkak dan sakit, walaupun hanya disentuh dengan lembut; umpamanya, meletakkan selimut pada kawasan yang terjejas.
Gout pada sendi ibu kaki

Gout biasanya menyerang ibu jari kaki (lebih kurang 75% daripada semua serangan pertama). Bagaimanapun, penyakit itu juga boleh menjejaskan sendi-sendi yang lain, seperti mata kaki, tumit, kekura kaki, lutut, pergelangan tangan, siku, jari, dan tulang belakang.

 Dalam sesetengah kes, gout boleh terjadi pada sendi jari-jari kaki yang tidak dapat bergerak, disebabkan kecederaan dahulu yang mengakibatkan peredaran darah yang buruk.

Pesakit-pesakit dengan hiperurisemia (sila lihat di bawah) boleh mempunyai mendapan-mendapan hablur asid urik yang dipanggil tofus dalam tisu-tisu yang lain, umpamanya heliks telinga. Dalam sebilangan kes, karang-karang asid urik boleh membentuk sejenis karang ginjal.


Suplement yang diperlukan:

Ini detail... Pengambilan beberapa suplement dapat membantu dalam process penyingkiran asid urik yang menyebabkan masalah gout berlaku.

  1. Alfalfa Complex- untuk membantu dalam proses penyingkiran asid urik daripada badan
  2. Performance Drink - memastikan tubuh pesakit mengandungi kandungan bendalir yang cukup untuk menyingkirkan asid urik
  3. Omega Guard - untuk mengelakkan inflamation pada sendi2 pesakit. Ini sebagai langkah awal @ berjaga-jaga sebelum bengkak menjadi lebih teruk.


Berminat untuk dapatkan set ghout shaklee, sila hubungi saya melalui:
fB : Aisyah Humairah : https://www.facebook.com/nyiurwangi
Page Fb: Lavenda Shop : https://www.facebook.com/pages/Lavenda-Shop/147483355457015
Msg/ Whatsapp/ Wechat: 0133466955 

Gosip-Gosip